12 maj 2020
19:45

Djurgårdens IF FF 2

Referat: Vasalunds IF 1 - Djurgårdens IF FF 2

Herre Jösses vilken fotbollsunderhållning och dramatik vi bjöds på ikväll på Skytteholms IP!!! Vi inledde utmärkt och tog direkt hand om spelet. Vi skapade snabbt två hörnor och på den andra hittade dagens hörnläggare Freja perfekt in till Edda som hur snyggt som helst nickade in ledningsmålet i närheten av högra krysset. Vi höll spelet väl uppe under första kvarten men sedan sjönk vi i intensitet och rörlighet och Vasalund kunde jämna ut spelet och komma till några hörnor och instick där Nadine fick avstyra ett par frilägen. Mot slutet av halvleken kom vi tillbaka igen och lyfte spelkvaliten. Precis i slutet av första halvlek kom dock Vasalund i en ny framstöt och denna gång var Nadine utanför straffområdet och lyckades inte tima paraden utan fällde motståndaren vilket dessvärre renderade rött kort och frilägesutvisning. (Fast vill man ha lite perspektiv kan man gå in på Youtube och söka på "Schumacher collission with Battiston 82" - här blåste domaren inte ens frispark för den stackars fransmannen). Således fick vi spela hela andra halvlek med en man (kvinna) mindre. Stina ställde upp för laget och ställde sig i mål. Tjejernas andra halvlek var helt fantastisk! Det började dock med att Vasalund kvitterade efter en hörna alldeles i inledningen. Trots numerärt underläge hade vi dock det spelmässiga övertaget och tjejerna jobbade otroligt hårt på alla positioner. Det fina spelet gav utdelning när Sara T höll sig framme två gånger om: först slet hon sig loss efter en närkamp med försvararen och fri med målvakten dunkade hon in 2-1. En stund senare stod Maja för en helt underbar framspelning till Sara som återigen stod för ett klassavslut, 3-1. India var sedan centimeter från att dryga ut ledningen efter en fin prestation på vänsterkanten. Sedan kom dagens vackraste. När ungefär en halvtimme spelats av andra halvlek kom Freja loss på högerkanten och när vi väntade på inlägg kanonsköt hon istället bollen direkt i mål, 4-1. Vi har redan flera kandidater till årets mål, detta är definitivt ett av dem! En stund senare prickade Freja ribban med ett kanonskott från ungefär samma position. Vasalund gav inte upp utan kunde reducera till 4-2 sedan bollen slunkit förbi Jojo och Tyra i mittförsvaret. När vi stod och väntade på att domaren skulle blåsa av matchen fick Vasalund frispark ca 10 meter utanför straffområdet. Vasalundspelaren fick på ett enormt skott som gick in högt i mål utan chans för Stina, 4-3. Domaren hittade ytterligare lite tid på sin klocka och det tackade Alva för och snodde bollen från en försvarare, sprang sig fri och rullade in 5-3 hårt uppvaktad av en annan försvarare. En eloge till alla tjejer för fina insatser ikväll, från en närmast felfri backlinje till ett hårt kämpande mittfält och vasst anfall. Och tack till Nadine, som - med Johannas ord - tog en för laget och extra tack till Stina som hoppade in mellan stolparna utan att tveka.